بررسی نکات مهم راه اندازی مزون (مزون داری)

پوشاک یکی از نیازهای اصلی زندگی است که همواره مشتریان خود را دارد.بنابر این داشتن یک مزون و یا مزون داری خوب میتواند سرمایه خوبی را به سمت شما متمایل کند .در ادامه به بررسی نکات مهم راه اندازی مزون (مزون داری) می پردازیم. بازار خرید و فروش پوشاک یک بازار با ثبات، بزرگ و سودآور محسوب می‌شود. استعداد این بازار سبب شده رقابت تنگاتنگی بین تولید کنندگان و عرضه کنندگان این صنعت پویا و پولساز وجود داشته باشد. یادمان نرود در صورتی میتوان در این بازار حساس اما پر منفعت باقی ماند و برند شد که اصول کار از تولید تا فروش بطور هوشمندانه‌ای مدیریت شود تا رقابت با رقبا نه تنها کار سختی نباشد بلکه عاملی برای توسعه نیز محسوب شود.

در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که افراد به ظاهر خود اهمیت می‌دهند و دوست دارند لباس هایی خاص و شیک و بروز و حتی منطبق با شخصیت خود داشته باشند. لباس بخشی از هویت هر سرزمین محسوب می‌شود. نکته جالب اینکه برای این افراد تولیدات سری دوزی خیلی اقنا کننده نیست پس بدنبال مزون‌هایی هستند که پوشاک منحصر بفرد تولید می‌کنند.

 

مزون چیست؟

در فرهنگ ما مزون، معمولا به مکانی گفته می‌شود که در آن دریافت خرید، نمایش و تولید پوشاک یا دیگر اقلام مربوط به خیاطی و صنعت مد صورت می‌گیرد. پس به عبارتی ساده، مزون مکانی است که افراد می‌توانند برای تهیه‌ی لباس‌ها ودیگر اقلام وابسته به صنعت مد به آنجا مراجعه کرده و نیاز خودرا مرتفع می‌سازند.

نکات مهم راه اندازی مزون

برای راه اندازی چنین کسب و کار جذابی رعایت موارد اولیه از الزامات پایداری در این صنعت است.

 

  • مجوز مزون لباس

اگر بخواهید به طور قانونی، رسمی و با خیال راحت کار کنید بهتر است مجوز بگیرید.

برای گرفتن مجوز از صنف پوشاک ابتدا در محلی تجاری فعالیت خود را آغاز کنید.

  • شبکه سازی و جذب مشتری

از اطرافیان، دوستان و دامنه آشنایان شروع کنید. شبکه سازی شرط جریان سازی است!

  • همگام با ترندهای روز دنیا

آماده باشید تا هر لحظه خود را بروز کرده و در جریان تغییرات دنیای مد باشید. حتی در شیوه های مزون داری نیز مرتب تغییرات به روز ایجاد کنید.

 

  • شناخت هویت

مشتری بعنوان عامل اصلی چرخه تقاضا در بازار تعیین کننده بسیاری از ریل گذاری های حرفه ای محسوب می‌شود پس شناخت فرهنگ و هویت قومی، منطقه‌ای و ملی از اهمیت بسزایی در ایجاد تمایز شما در بازار رقابتی محسوب می‌شود.

  • تولیدات متفاوت و متمایز یا انتخاب متفاوت و متمایز

یادمان نرود تمایز عامل اصلی و اولیه عبور از نام تجاری به سمت شناخته شدن بعنوان یک برند است. با ایجاد تمایز و تفاوت مهر شخصی خود را بر کالاها بزنید تا راحت تر شناخته شوید.

  • ابزار اصلی خیاطی

چرخ خیاطی بعنوان نبض تولید در مزون‌ها کاملا شناخته شده است. در مزون‌های با تولید محدود و غیر تکراری نیازی به تهیه چرخ‌خیاطی‌های صنعتی نیست. بهترین گزینه از چرخ خیاطی با توانمندی دوخت بالا و به قولی نیمه صنعتی است که نه تنها از دقت و دوام بالایی داره بلکه مجهز به برنامه‌های دوخت متنوعی نیز هست.

 

 

 

  • ابزارهای جانبی و مواد اولیه

در تهیه ابزار جانبی دقت کنید. وجود قیچی مناسب برای برش کاری، اتوی مخزن دار برای اتوکاری و دیگر ملزومات جانبی میتواند تاثیرات باور نکردنی در ارائه کار داشته باشه. استفاده از مواد اولیه منطبق با نوع کارهم که دیگه نیازی به توصیه نداره ممکنه انخاب نخی با کیفیت نا مناسب با نوع کار تمام زحمات را بی اثر بکنه.

  • پاسخ به انتظارات و اعتمادسازی

قطعا برای معرفی مزون خود در مشتری انتظاراتی ایجاد کردید. وظیفه شما پاسخگویی به این انتظارات است. کوتاهی در پاسخگویی به انتظارات یکه خود ایجاد کرده ایم خطایی جدی برای هر کسب و کاری است.

  • هویت مستقل

با داشتن شخصیت حرفه‌ای مستقل و خلاق، پوشش متفاوت، دکوراسیون، ایجاد فضای های هیجان انگیز، علائم و نشانه های اختصاصی، رنگ سازمانی منحصر به خود، بسته بندی اختصاصی هویت بصری مستقل ایجاد کنید. شما از خاطر نمی‌روید.

در مزون داری از داشتن برند شخصی غافل نشوید. با نگاهی به بزرگان و شخصیت‌های مهم این صنعت تاثیر این موضوع خودنمایی می‌کند.

 

  • وب و شبکه های اجتماعی

معرفی محصول، ارزش‌ها و توانمندی های مزون در فضای مجازی از واجبات کسب و کار مزون داری ست. در این روزگار چه چیزی نزدیک تر از تلفن همراه و اینترنت ؟!

  • تولید و انتشار محتوا (تبلیغات موثر و هدفمند)

ارتباطات، شبکه سازی و دیگر ابزارها و روشهای موثر در ایجاد رابطه وابسته به قدرت یک چیز است. تولید محتوای هدفمند. عکس، فیلم، انیمیشن، کپشن از هر نوعی منطبق با شخصیت مزون اگر طبق برنامه تولید و منظم منتشر بشه میتونه معجزه کنه!

 

 

 

  • خلاقیت

خلاقیت عنصر جدایی ناپذیر هر کاری و اگر اون کار از جنس صنعت مد باشه که اصلا حرفی برای گفتن نمی‌مونه. پس در انتخاب همکاران وجود ویژگی خلاقه در هر جایگاهی را جدی بگیرید.

 

 

  • رقبا و بازار

رصد کردن رقبا و رفقای صنعت. بی شک دیدی ایجاد خواهد کرد که نه تنها مکملی برای ایجاد تمایز بحساب میاد بلکه عاملی است برای توسعه و شناخت مسیر خرید مشتری و  رسیدن به الگویی قیمت متناسب با سطح کار شما.

  • چیدمان و ارائه

کار را که کرد آنکه تمام کرد. چیدمان صحیح و ارائه موجه کالا میتونه ارزش‌های یک محصول را به رخ بکشه. نحوه قرارگیری، مکان قرارگیری، نور و جایگاه ارائه و در نهایت توانایی و شخصیت فروشنده یا شیوه مزون داری  از نکات مهمی است که رعایت آن متضمن تمام زحمت‌ها و خلاقیتی است که در مزون ایجاد شده.

 

در این مطلب نگاهی به نکات تاثیر گذار جهت راه اندازی یک مزون و مزون داری پرداختیم . هوش مصنوعی در صنعت مد و الگو سازی را نیز می توانید با کیلیک روی مطالب مطالعه کنید.